Shirataki

Makaron Shirataki to produkt bezglutenowy, niskokaloryczny,
nie zawierający tłuszczów i cukrów.

Głównym składnikiem makaronu shirataki jest woda (97%),
ale tajemnica kryje się w drugim składniku- mące z bulwy
Konnyaku (Amorphophallus konjac).

Konnyak  jest uprawiana w Chinach i Japonii. Głównym jej składnikiem jest glukomannan, który jest bardzo bogatym źródłem błonnika, doskonale reguluje poziom cukru we krwi, pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu oraz spowalnia trawienie przez co przedłuża uczucie sytości. Suplementy diety oparte na glucomannanie zmniejszają apetyt i przyczyniają się do zmnieszenia wagi.

Makaron Shirataki jest  również doskonałą bazą do potraw, sam w sobie nie ma żadnego smaku, dlatego też doskonale wchłania , przejmuje smak sosów czy zupy. Sam proces wytwarzania shirataki faktycznie jest niemal identyczny do wyrobu tradycyjnego makaronu, ale klucz do rozwiązania zagadki tkwi
w szczególnych właściwościach konnyaku. 

Konnyak jest łagodny dla żołądka i jelit, a jednocześnie jego właściwości odtruwające pomagają w osiągnięciu równowagi organizmu. Jest on idealną alternatywą nie tylko dla tych, którzy myślą o diecie ale również dla osób, które zmagają się z alergią pokarmową

Nieustannie  śledzimy nowości z branży i  pracujemy nad obniżaniem kosztów,
a wszystko po to aby nasi Klienci zawsze mieli dostęp do najlepszych i najtańszych produktów.

 

Przygotowanie

Makaron Shirataki Fit zanurzony jest w płynie o charakterystycznym zapachu,który znika podczas płukania zimną,bieżącą wodą  i staje się całkowicie niewyczuwalny w przyrządzonej potrawie.

Sposób przygotowania:

  • Odsącz makaron na sitku
  • Dokładnie wypłukaj pod bieżącą zimną wodą.
  • Włóż do gorącej wody i pozostaw na ok. 3 min. Nie gotuj!
  • Odcedź na sitku.
  • Dodaj do zupy, sałatki, sosu. Zagotuj lub zasmaż.

Produkt najwyższej jakości! Każdy etap produkcji podlega ścisłej kontroli w trosce o najwyższą jakość i bezpieczeństwo oraz zadowolenie Klientów. Produkcja makaronu  odbywa się zgodnie ze wszystkimi wymogami produkcji żywności.